Noticias por equipos 2011-2012

BSA 78 - Colonya Pollença 32

16:15. Cares de concentració en els tècnics, tensió entre els pares i distensió, rialles i jocs per part dels al•lots: reflexe del partit que anaven a jugar?

El que apasiona al cós tècnic és la defensa; o això és el que es desprèn d’ells i sobretot és el que marca els dos primers quarts als dos primers partits que duim de temporada. 23-10 en el primer quart i 18-4 al segon. (41-14) DEFENSA, la clau del basquet modern, i que es treballa per inculcar una bona mentalitat defensiva, d’intensitat, d’ajuda al company ocupant l’espai correctament per a arribar sempre abans…conceptes nous pels encara verds jugadors nostres.

En ATAC, bon parcial resultat d’haver fet el que saben, el que entrenen, el que aprenen de nou, el que a poc a poc interioritzen de la nova categoria. 41 punts molt ben repartits entre 6 dels nostres. A tot això, va ajudar l’elecció de dos “cincs” diferents a cada quart. Ara bé…

DESCANS, relaxació? Com dins la pista del SANT JOSEP, una davallada en la tensió, va dur als jugadors del Pollença a creure’s que podien. Les errades (que ja s’havien comès al 1er i 2on quart però s’havien compensat amb intensitat, esforç i treball en equip) es varen notar molt més a la pista…fet que es reflectia al marcador. Parcial de 17-12 al 3er quart. Perdre pilotes (avantsala de perdre partits), defensa amb les mans i no amb les cames (oportunitats de llançament fàcil pel contrari - tir lliure) i l’art de la NO-PASSADA…

Els jugadors han d’apprendre l’ART DE PASSAR (com a opció primera abans d’un dribbling sense sentit, abans d’un joc individualista). Possiblement sigui l’art manco apreciat entre els jugadors però és el més apreciat en aquesta categoria infantil front la mini. Un bon passador és tan important com un bon anotador, una bona passada és sinònim de joc d’espais i d’encistellar. Passada com a fonament d’un bon atac! Tot i això, i de les múltiples cistelles no convertides des de sota del taulell, un nou bon parcial (20-6) ens va deixar a tan sols 4 punts de tancar el marcador.

78-32. Queda feineta per fer, però les ganes hi són. Passa a passa, no es pot concebre cap altra manera d’aconseguir els objectius. Dues setmanetes. Petit marge. Victòria balsàmica. Ara, estar preparats serà ja mitja victòria i la resposta a les errades comeses ha de ser una lluïta intensa als entrenaments. La cosa realment important no és que es tenguin errades sinó que es treballi per a la correcció i poder seguir avançant amb la nostra tasca.